Över 32 200 Bitcoins drogs tillbaka från BitMEX på en timme

Bitcoin-marknaden bevittnade ett starkt slag då BitMEXs grundare anklagades för överträdelser av penningtvätt bland andra avgifter av Commodity Futures Trading Commission [CFTC]. I en separat anklagelse väckte den amerikanska advokaten en straffrättslig åtgärd mot sina ägare Arthur Hayes, Ben Delo och Samuel Reed. Även om ägarna behöll sin hållning att inte göra något fel, såg marknaden en panikrörelse.

Enligt dataleverantören Glassnode fanns det nästan 170 000 BTC [~ 1,8 miljarder dollar] i BitMEX-plånböcker och mer än 32 200 BTC drogs tillbaka från börsens adresser inom en timme. Detta motsvarade nästan 19% av alla Bitcoins i valvet.

Detta noterades vara det största Bitcoin Bank-utflödet från börsen hittills. Vissa användare föreslog emellertid att börsen köpte Bitcoin och inte sålde för att säkra sina medel eftersom dollarn var lättare att gripa än den digitala tillgången.

Under tiden likviderades nästan 19 miljoner dollar longs på BitMEX sedan igår och likvidationen var fortfarande på, vid presstid.

När BTC lämnade BitMEX-börsen kändes effekterna av den på terminsmarknaden då derivatbörsen förlorade mer än 100 miljoner dollar i Open Interest [OI], med värdet av BTC för närvarande vilande på 10 474,31 $.

Det fallande intresset och likvidationerna drev BitMEX till den fjärde positionen när det gäller BTC-terminsvolymer på plattformen. Den rapporterade en 24-timmars volym på 1,89 miljarder dollar, efter Binance, OKEx och Huobi som noterade en volym över 2,5 miljarder dollar, vid skrivandet.

Effekten av nyheterna var inte begränsad till bara Bitcoin-marknaden. Altcoinsna smulnade också på grund av det plötsliga fallet i BTC-priset och paniken på marknaden. Ethereum, den näst största krypton, bevittnade också ett fall på nästan 9% fram till nu och handlades till $ 340,22. Medan ETH-längden till ett värde av 642 000 dollar likviderades på BitMEX. Börsen var i den fjärde positionen i termer av 24h ETH Futures-volymen med $ 334,8 miljoner.