Pfizer (PFE), BioNTech (BNTX) Stocks Surge, Hun Coronavirus Vaccine Candidates Get ‚Fast Track‘ Designation

De voorraden van Pfizer en BioNTech zijn gestegen als reactie op het ontvangen van de ‚Fast Track‘-status van hun coronavirusvaccinatiekandidaten. De prijzen van PFE en BNTX stijgen.

De voorraden van Pfizer Inc (NYSE: PFE) en BioNTech SE (NASDAQ: BNTX) schommelden nadat het Beleid van het Voedsel en van de Drug (FDA) de gezamenlijke kandidaten van het Corona Millionaire van de bedrijven een Snelle spoorbenoeming gaf. De bedrijven maken vooruitgang in de race om een vaccin te ontwikkelen om de wereldwijde gezondheidscrisis te bestrijden. Als gevolg daarvan steeg de voorraad Pfizer met 2,3% terwijl BioNTech 5,3% sprong in de pre-markt handel op maandag.

Momenteel is de handel bij $79,78, BioNTech voorraad gestegen met 13,39% ten opzichte van het vorige einde van $70,36. In slechts een maand, steeg de voorraad van de Duitse biotechfirma met meer dan 90%. Op dezelfde manier is de voorraad van Pfizer met 5.11% in minder dan 24 uur gestegen. Het slaan van zijn vorig sluiten van $33.83, PFE handelt momenteel bij $35.57. Hoewel de jaar-aan-datum prestaties van Pfizer een 9.78% verlies tonen, is de voorraad van het bedrijf in het verleden de maand gestegen. Het sprong ook 2.43% in de laatste vijf dagen.

BioNTech en Pfizer Inspanningen tegen het Coronavirus

De twee kandidaat-vaccins, BNT162b1 en BNT162b2, worden in de VS en Duitsland klinisch getest.

Pfizer Senior Vice President van Global Regulatory Affairs Peter Honig zei:

„Het besluit van de FDA om deze twee COVID-19 vaccinkandidaten een Fast Track-aanduiding te geven, betekent een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een veilig en effectief vaccin tegen SARS-CoV-2. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de FDA gedurende de gehele klinische ontwikkeling van dit programma, Project Lightspeed, om de veiligheid en effectiviteit van deze vaccinkandidaten te evalueren“.

Als de kandidaat-vaccins volledig worden goedgekeurd, hopen beide bedrijven tegen eind 2020 niet minder dan 100 miljoen doses te produceren. Ook verwachten BioNTech en Pfizer tegen eind 2021 meer dan 1,2 miljard doses te produceren. In afwachting van de goedkeuring door de regelgevende instanties zijn de bedrijven van plan om in juli opnieuw een klinische studie met bijna 30.000 deelnemers te starten.

Volgens de CEO van BioNTech Ugur Sahin zullen de kandidaten voor het vaccin tegen december klaar zijn voor goedkeuring. Sahin onthulde dit in een recent interview met The Wall Street Journal.

De CEO van Pfizer, Albert Bourla, is echter optimistischer. In een Time interview zei hij dat hij gelooft dat de goedkeuring van de FDA al in oktober zal komen. Bourla zei:

„We zouden in september genoeg gegevens moeten hebben om te zeggen of het vaccin werkt of niet. En om dat aan de FDA voor te leggen. We krijgen een mogelijke goedkeuring in oktober, als we geluk hebben.“

De laatste tijd is er een alarmerende toename van bevestigde coronavirusgevallen. De VS heeft 60.000 gevallen gemeld gedurende drie opeenvolgende dagen. Ondanks de stijging is de Amerikaanse aandelenmarkt gegroeid. De Dow Jones Industrial Average (INDEXDJX: .DJI) sprong 500 punten, bijna 2%. De S&P 500 (INDEXSP: .INX) steeg ook met 47,82 punten en de Nasdaq Composite (INDEXNASDAQ: .IXIC) steeg met meer dan 1,5%.

Andere Coronavirus Vaccin Kandidaten

Meer dan twintig bedrijven werken aan C0VID-19 vaccins.

Vooruitlopend op Pfizer en BioNTech is Moderna Inc (NASDAQ: MRNA) klaar om een Fase 3-proef van zijn COVID-19 vaccin kandidaat te lanceren. Aanvankelijk gepland voor begin juli, stelde Moderna de fase 3-proeven voor zijn mRNA-1273-vaccinkandidaat uit. In een rapport van HospiMedica.com heeft Moderna aangetoond dat haar kandidaat-vaccin effectief zou kunnen zijn in het voorkomen van COVID-19 met een enkele dosis.